Onzichtbare reCAPTCHA controleert bots

Content builder for posts
13 mei 2014

Onzichtbare reCAPTCHA controleert bots

Bij het invullen van een contactformulier, moet je vaak een paar cijfers invoeren of een vinkje aanklikken om aan te geven dat je geen spamrobot bent. Zo’n reCAPTCHA is niet meer nodig. Google introduceert namelijk een nieuwe, onzichtbare versie. Geen gedoe meer voor bezoekers van je website, handig!

Je opent je mail en die zit vol spam. Bah! Hoe komt dat toch? Onder meer door spamrobots die contactformulieren afspeuren. Is zo’n formulier niet beveiligd, dan gebruiken ze het om spam mee te versturen. De reCAPTCHA bestond al een tijdje om dit te voorkomen, maar is nu dus een stuk makkelijker voor bezoekers.

Vormen van reCAPTCHA
Je komt reCAPTCHA in verschillende vormen tegen. In het begin moest je woorden overtypen of een sommetje oplossen. Later was het zetten van een vinkje voldoende. Nu is zelfs dit overbodig geworden. De onzichtbare reCAPTCHA werkt volledig op de achtergrond. Bots worden geweigerd en mensen merken hier niets van. Bekijk ook dit filmpje van Google met uitleg:

Zelf installeren
Heb je zelf een website, maak dan een API Sleutel aan bij Google. Op helpdesk.nl lees je meer over de installatie van de onzichtbare reCAPTCHA. Heb je trouwens een Websitemaker bij Mijndomein, wacht dan nog heel even. Binnenkort is de onzichtbare reCAPTCHA ook beschikbaar in de Websitemaker editor.

Bron:mijndomein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.